Nena Sesic-Fiser

Nena Sesic-Fiser – is geboren in Bjelovar (Kroatië), gestudeerd om Academie van beeldende Kunsten Sarajevo ( Bosnië en Herzegovina) en wonend in Utrecht.Zij is schilderes van beroep, maar ook een visueel artieste met multidisciplinaire interesses, filmmaker en animator, danseres en zangeres. Zij exposeerde haar schilderijen en video-installaties in talloze Europese galerijen en haar korte- en animatiefilms werden vertoond op verscheidene internationale film festivals.

Deze diversiteit van Nena’s artistieke activiteiten zette de Nederlandse televisie aan om enkele documentaires over haar leven en werk te produceren.

Haar experimentele documentaire “Memories-work in progress” ontving de “van Dokkumprijs” van Kunstliefde in Utrecht en de animatiefilm “What a City Dreams About” de speciale prijs voor creativiteit op het International Film Festival EKO-OKO in Sarajevo, en werd vertoond op de Shanghai World Expo. Zij was ook genomineerd voor “J.B. Kerkhofprijs  in galerie Kunstliefde, Utrecht, (2009) voor de documentaire-experimentele film” Memories-work in progress “. Haar schilderij “Boogie-woogie Mondriaan was genomineerd voor de erste drie prijsen in Mondriaanhuis (2017) en haar schilderij  “Children labor” was”de beste schilderij” op de “World Kids Festival” in Eindhoven, 2017.

Voor haar artistiek werk ze heeft “De Gouden Plaque” gekrijgen in 2010 in haar geboortestad Bjelovar (Kroatie).

91
3.486 views