Vlampijp JongerenAtelier

In het Vlampijp JongerenAtelier maken scholieren kunst onder begeleiding van professioneel werkende kunstenaars. Ontwerpers, schilders, beeldhouwers en fotografen, zetten de deuren van hun atelier open en begeleiden workshops voor creatieve jongeren. Met een thema of kunststroming als uitgangspunt werkt ieder een eigen idee uit tot een persoonlijk uniek werkstuk. Allerlei materialen, zoals klei, gips, karton, verf en veel meer staan tot je beschikking. En passant bespreken we ook verschillende kunststromingen en actuele kunstenaars.

Bij het Vlampijp JongerenAtelier geen voorgekauwde opdrachten en voorbeelden. Wel bieden we je materialen, thema’s en technieken waarmee je op jouw unieke manier je eigen werk maakt. En natuurlijk helpen we je als dat nodig is om een idee uit te voeren.

Aan het einde van een workshop heb je geleerd je idee om te zetten in beeld en heb je kennis gemaakt en geëxperimenteerd met verschillende technieken en materialen. Je gaat naar huis met een werk dat bijzonder is en helemaal van jou. Het Vlampijp Jongeren Atelier is een prachtige kans om je creativiteit te ontwikkelen en je kennis van kunst te vergroten.

Praktische informatie:

Voor:Jongeren van 12 t/m 16 jaar
Groepsgrootte: minimaal 4 maximaal 8 kinderen
Wanneer: Zondagmiddagen van 13.30 tot 16.30 uur.
Waar: Vlampijpateliers, Vlampijpstraat 50 te Utrecht
Kosten:  € 40,- per workshop
Actuele Info: www.facebook.com/jongerenatelierutrecht
Contact:: Dorothé Arts (06 15 59 76 19) of Alissa Landzaat (06 30 42 17 84)
Aanmelden: [email protected]

Jongerenatelier

 

Zondagmiddag 2 april: workshop ‘Wunderkammer’

door Alissa Landzaat

Zondag 2 april gaan we in het Jongeren Atelier bij de Vlampijpateliers werken aan een shadow-box of wunderkammer. Wat dat is? Een 3D schilderij in een kistje!

Iedereen pakt wel eens iets op van de straat of het strand omdat we het willen bewaren. Of spaart nutteloze dingen omdat we er iets waardevols in zien. Takjes, schelpen, geplette blikjes, noodles-wikkels, kastanjes, vogelschedels of pingpongballen. Het uitgangspunt voor de Shadow-Box is zo’n geliefd voorwerp. Betekent het iets voor je? waarom vind je het mooi? Of gek? Is het de kleur, de herinnering, de vorm?

Met verf, knipsels, weggooi materialen, touw enzovoorts maken we een 3D compositie rond dit object in het atelier van Alissa Landzaat. Aan het einde van de workshop heb je meer geleerd over hoe je een sfeer kunt overbrengen in een kunstwerk, over kleurgebruik en compositie. Je gaat naar huis met een bijzonder kunstobject.

wunderkammer8

 

Zondagmiddag 21 mei: workshop gezichten á la Picasso

Door Dorothé Arts

Op schilderijen en beelden van Picasso kijken gezichten je op meerdere manieren aan; recht van voren, van opzij en soms van onderen. Hoe deed Picasso dat? Hoe bracht hij al de kijkrichtingen in een gezicht?

We bekijken en bespreken deze middag kunstwerken van ‘de grote meester’, maken eigen schetsen van gezichten en gaan aan de slag met karton en verf. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een beeld van karton; een 3D-gezicht dat je van alle kanten aankijkt. Je hebt deze middag wat geleerd over Picasso, compositie en gezichten. Én de technieken van constructies met karton verkend.


  Na de zomervakantie volgen er nieuwe workshops.