Cursussen

Ontdek het rijke aanbod aan cursussen en workshops aangeboden door kunstenaars op de vlampijpateliers

Ontdek de klei

Tijdens deze middagworkshop ontdek je de (on)mogelijkheden van het materiaal klei. Je gaat naar huis met een geboetseerd beeld of een handgevormde schaal of vaas. De workshop is zowel geschikt voor mensen die nog nooit klei in hun handen hebben gehad als voor hen die die de technieken kennen, maar er thuis niet toe komen om de klei ter hand te nemen. Je werkstuk wordt afgebakken in een klei-oven.

Data:
diverse zaterdagen door het jaar, check mijn website of facebook voor actuele data

Kosten:
€39,50 inclusief materialen, consumpties en afbakken van het werkstuk

De workshop ‘Ontdek de klei’ is ook geschikt voor een familie- of vriend(inn)en-uitje of voor een kinderfeestje. Het maken van een groepswerk behoort ook tot de mogelijkheden.

Schildertechnieken uit de 17e eeuw

geeft cursussen in realistische schildertechnieken. Deze privé-school richt zich op de schildertechnieken uit de 17e eeuw, maar ook impressionistische technieken worden gedoceerd. Er wordt les gegeven in alle aspecten van het oude ambacht. De academie is opgericht door de kunstschilder Gerd Renshof. Naast hem geven ook Cas Waterman en Jaap Wijtenburg les. De lessen worden gegeven op zaterdag en maandag

Voor reserveringen en vragen kunt u ons uitsluitend per mail benaderen.

Voor reserveringen:
workshop-renshof@live.nl

Voor vragen:
renshof.art@hetnet.nl

Gerd Renshof is gespecialiseerd in de schildertechnieken uit de 17e eeuw. Zijn bekendheid als kunstenaar heeft Renshof vooral met stillevens van oude boeken.

Cas Waterman is gespecialiseerd in het menselijk figuur, geschilderd volgens de Hollandse 17e eeuwse technieken.

Jaap Wijtenburg is bekend van zijn miniaturen die hij wereldwijd verkoopt. Hij geeft les in portretschilderen en een basiscursus schilderen.

www.academie-renshof.nl
www.gerdrenshof.com
www.caswaterman.nl