Username:

Password:

Fargot Password? / Help

utrecht

september 24, 20167 maanden geleden

KinderKunstDagen Herfst 2016

Je kan je weer aanmelden voor de KinderKunstDagen bij de Vlampijpateliers!

Kom kunst maken in- en om de Utrechtse Vlampijpateliers. Onder professionele begeleiding van beeldend kunstenaars ga je aan de slag met verschillenden materialen en technieken. Je werkt in het atelier van de kunstenaar zelf, en bij mooi weer ook buiten. Tussen de middag eten we met z’n allen een boterham en natuurlijk ga je met je eigen kunstwerk naar huis. Aan het eind van de week sluiten we af met het ‘KinderKunst Museum’; en dat museum maken jullie zelf!  Je ouders, buren, ooms of tantes, vrienden en vriendinnen zijn welkom in het museum. Meedoen kan voor een dag of meerdere dagen.

Inschrijven en Kosten

Kinderen kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de workshops in de herfstvakantie. Kom ontwerpen, schetsen, vormgeven en bouwen, en ga met verschillende materialen en ideeën aan de slag!

De KinderKunstDagen vinden deze herfst plaats van 17 t/m 21 oktober van 9.30-16.30 uur en zijn bestemd voor kinderen van 6-12 jaar.

Meer informatie vind je op deze website onder KinderKunstDagen.


KKD 07 KKD 02 KKD 04 KKD 01 KinderKunstDagen-2016
juni 21, 201610 maanden geleden

KinderKunstDagen 2016

Deze zomer maken we van de KinderKunstDagen een heel professionele editie! We laten ons inspireren door bekende en minder bekende kunstenaars om daarna zelf aan de slag te gaan.

We bekijken het werk van architecten en ontwerpen onze eigen stad in ‘Madurodam’ style.

We gaan aan de slag met druktechnieken zoals linosnede en monoprint. Theater maken doen we met zelf bedachte dieren, fantasiewezens of misschien wel monsters: de maskers en vormen maken we van karton en ’s middags komt alles tot leven in ons eigen verhaal.

Het is zomer dus we trekken erop uit en gaan landschapsschilderijen maken, ter plekke of je gaat juist als een Japanse kunstenaar eerst heel aandachtig kijken naar de natuur en het daarna uit je hoofd tekenen.

Ook maken we tijdens de muurbeelden workshop een stilleven met beplakte en beschilderde voorwerpen. Alle stillevens samen vormen een enorm groot 3D muurbeeld.

Aan het eind van een dag hard werken ga je met je eigen kunstwerk naar huis. We sluiten de week af met een expositie waar je zelf de bezoekers mag rondleiden.

Het wordt dus weer een hartstikke leuke, vrolijke en creatieve week!

Lees meer

juni 1, 201611 maanden geleden

Open Vlampijpateliers 2016

Dit jaar vinden de open dagen van ons pand plaats tijdens de Atelierroute Utrecht op twee achtereenvolgende zondagen 11 en 18 september. De ateliers zijn geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie hou de website en / of Facebook in de gaten. Weer of geen weer; gegarandeerd een leuk kunstweekend! Read more
april 25, 20143 jaren geleden

Atelierroute Utrecht

ONTDEK VERRASSENDE KUNST EN ONTMOET KUNSTENAARS IN HUN ATELIERS

op zondag 1 & 8 juni! 13-18 u.

De ATELIERROUTE UTRECHT komt er aan.

Op locaties door heel Utrecht. Ook bij de Vlampijpateliers.

Deelnemende kunstenaars:

Lizette Bazuin / Alissa Landzaat / Annet Schaap / Roos van der Heiden / Petra Berghorst / Jacco den Jager / Annet van den Heuvel / Lisette Koren / Raymond Dekker + Harold van de Kamp / Erik Suidman / Eva den Heijer / Udo Braehler / Lou Vos / Hanne Devries / Severin van Beek

www.atelierrouteutrecht.nl atelierroute utrecht
maart 14, 20143 jaren geleden

Wanneer kun je ons ontmoeten?

September Utrechts Uitfeest - opening culturele seizoen zondag 7 september

Oktober Open Vlampijpateliers 2014

Natuurlijk kun je ook altijd een afspraak maken met een van de creatieven die in het pand werken.

oktober 3, 20124 jaren geleden

Atelierroute Utrecht

Atelierroute Utrecht: Zondag 4 & 11 november 2012; 13.00-18.00 uur.

Vlampijpateliers; Vlampijpstraat 50, Utrecht Openingstijden za & zo 13.00 - 18.00 Deelnemende kunstenaars: Petra Berghorst, Annet van den Heuvel, Doray Okma, Dorothé Arts, Inge Zeelen, Jacco de Jager, Jolanda Drukker Murray, Marleen Huijing, Marleen Kunnen, Roos van der Heiden, Tanja Minks, Fenny Geyssen, Gijs Pape, Harold van de Kamp, Jeroen Bos, Lou Vos en Juul Rameau